0
Info & Tips

5 Tips Mudah Puasa Kenyang Lama dan Bertenaga Sepanjang Hari

By April 14, 2020 No Comments

Wani nak share dengan korang 5 Tips Mudah Puasa Kenyang Lama dan Bertenaga Sepanjang Hari supaya korang tak mudah rasa cepat lapar sehingga waktu berbuka nanti.

Tips #1 Melewatkan Waktu Sahur

puasa kenyang lama 5

Kadar gula di dalam darah akan terganggu sekiranya mengunyah makanan terlalu laju. Ini akan menyebabkan perut merasa lapar kembali dalam masa beberapa jam sahaja.

Tips #2 Jangan Tidur Selepas Sahur

puasa kenyang lama 4

Di dalam islam itu sendiri dah bagitahu yang kita disarankan untuk tidak tidur selepas sahur dan waktu solat subuh kerana makanan yang kita makan sedang diproses menjadi tenaga.

Tips #3 Minum Segelas Air Kosong Sebelum Makan

puasa kenyang lama 3

Berdasarkan kajian saintifik, kaedah minum air sebelum makan adalah cara terbaik untuk buatkan perut rasa kenyang lama. Korang kena cuba.

Tips #4 Ambil Brown Rice

puasa kenyang lama 2

Brown Rice ni sememangnya banyak manfaat tau. Wani sendiri amalkan brown rice ni dan memang terbukti kenyang lama. Ia sangat bagus untuk mengurangkan kadar kolesterol dan baik untuk tulang.

Tips #5 Amalkan Mila Coklat Slym Supaya Puasa Kenyang Lama

puasa kenyang lama
Wani sekarang memang amalkan mila ni sebab sangat Mudah Puasa Kenyang Lama dan Bertenaga Sepanjang Hari. Dalam mila ni ada rolled oat yang mampu berikan korang tahan kenyang lama malah ianya cuma 110 kalori sahaja per sachet. Nak cuba mila? tekan sini Mila Coklat Slym